TOPlist
FC Rakšice: Oznámení

I. Rakšice CUP

Přinášíme Vám report z našeho prvního pořádaného turnaje v Rakšicích v malém fotbale. Turnaj se uskutečnil v sobotu 22. 6. 2019 a celý týden příprav vyvrcholil den před turnajem. Nalajnovali jsme 2 hřiště dle pravidel malého fotbalu, navozili lavičky, stany, trampolínu pro děti, bečky zlatavého moku i limonády, připravili prostor pro výčep a kotlík na kterém se dělalo výborné maso.

Týmy se mohly přihlašovat už od dubna a nakonec se zúčastnilo 9 týmů z 10 přihlášených, kdy jeden tým vyřadilo ze hry zranění hráčů. Dva týmy byly vytvořeny i z domácích hráčů doplněných o několik kamarádů z okolních klubů. Ke zmiňovaným domácím mančaftům se přidal tým z Vémyslic, okolí Kyjova, Jaroměřic nad Rokytnou, Únanova, Jihlavy a okolí Brna.

V den turnaje ještě probíhaly menší přípravy. Vše bylo včas připraveno, začaly se sjíždět týmy a v 9:00 byl nástup. Následovalo rozlosováni týmů do dvou skupin a šlo se na věc. Počasí nám přálo, nebylo ani moc teplo ani zima a tak se stanovil hrací čas na 1x 15 minut. Cestu na hřiště si našlo i několik fanoušků, i když jsme jich čekali o něco více. Přesto panovala dobrá atmosféra a žádný tým nechtěl tomu druhému darovat body zadarmo. Často výsledek skončil jen těsně o gól. Z každé skupiny postupovaly 4 týmy do play off. Jak se říká „ čtvrfinále dělá výsledek turnaje“ a tak přišlo i překvapení v podobě vyřazení favoritů skupin od týmů z posledních postupujících míst. Do finále se ale probojovaly leadři skupin - týmy z Kyjova a Jaroměřic. Úspěšnější byl tým z Jaroměřic.

Vyhlašování týmů proběhlo záhy. Všechny týmy si odvezly poháry za 1. - 3. místo, věcné ceny a poukazy na sud zlatavého moku. Oceněn soškou a věcnými cenami byl i nejlepší střelec, kterým se stal s 11ti góly Jakub Vyskočil. Byla uspořádána i individuální soutěž v kopací technice s názvem Crossbar Challenge. Smyslem této hry bylo trefování břevna velké brány z různé vzdálenosti. Odměněni byli hráči na 1. - 3. místě ruméčkem, pivkem a vínečkem i s věcnými cenami. Děkujeme všem zúčastněným týmům za pěknou podívanou, pěkné góly a fair play! Děkujeme i fanouškům, kteří přišli podpořit své týmy.

Závěrem bych rád poděkoval stavební firmě OSP – Moravský Krumlov, strojírenské firmě Elakov Production s.r.o. - Nosislav za poskytnutí darů. Také Jakubovi Holému za věcné dary a všem co se podíleli na přípravě a průběhu turnaje. Děkuji i rozhodčím za zodpovědné řízení zápasů panu Ďurkovi, Fojtíkovi a Fouskovi. DĚKUJI.

Za FC Rakšice, z.s. Marek Janderka