FC Rakšice: B-Tým

Branišovice - FC Rakšice B

1 - 1  ( 0 - 1 )

Sestava:                                                          Šedrla Matěj

Pavlík Jan       Horák Bohuslav      Novotný Jan      Šedrla Petr

Martínek Jan     Janda Martin     Machotka Pavel     Becha Daniel

Kocanda Vlastimil            Čiháček Tomáš

Střídající hokejově: Fiala Jan, Šedivý Jaroslav, Sobotka Karel,

                               Hrubý František, Záviška Ondřej

Branky: 43. min Vlastimil Kocanda 0-1, 76. min Potůček 1-1.

Komentář kapitána Boba: Do Branišovic jsme zajížděli s novou středovou akvizicí: Machec s Píděm. Machec se vrátil po roční herní absenci a nebylo to znát. Po úvodním drobném zaváhání, jsme se do soupeře kombinačně zakousli a vytvářeli jednu šanci za druhou, ale bohužel bez gólové tečky. Tu mohl Machec protrhnout z pentle, ale šancí pohrdl a poslal míč těsně vedle levé tyče. Na trenálu piloval přesný opak, ale z obavy, že se v Rakšicích objevil branišovický špión, svou penaltovou jistotu na poslední chvíli změnil. Bude plato, díky Machy. Střeleckou nemohoucnost ukončil výborně hrající Vlasta, kdy si na dlouhou nohu stáhl centr a z otočky poslal, na dlouhou tyč, domácího góloše na párky 0:1. Tvrdé souboje sváděl Hanz se Škůrkem, zapojili se i dorostenci a svoje úkoly plnili na výbornou, už jen proto, že náš pohyb, vtip a chuť hrát, jim dodávali jistotu. Bohužel další šance (ty tutové-2x prázdná brána, tyč) proměněny nebyly a tak půle skončila hubeným náskokem.

Druhá půle byla obrazem první: výborně hrající Machy s Píděm rrrozdávali fotbalovou rrradost, lavin útoků na domácí bránu přibývalo a domácí zuby nehty udrželi stav, se kterým se dalo ještě něco udělat… Po dalších tyčkách, závarech, přímých kopů a bůhví co ještě, se po dlouhém obléhání a bránění, domácí osmělili a po nenápadné akci, vybojovali roh, který po přesném zahrání na zadní tyč a přesné hlavičce, přetavili ve vyrovnávací gól 1:1. Poté jsme chtěli zápas rozhodnout za každou cenu, jenže nám opravdu nebylo přáno, tolik šancí… Závěrem jsme mohli ještě prohrát a to když přesná přihrávka našla sprintujícího útočníka, ten obešel i Matěje a? netrefil prázdnou bránu!!! Bylo by to kruté, šancí 3:40, ale takový je holt fotbal..

Samo, že děkuju klukům z dorostu, že nás nenechali na holičkách a jeli s námi do Braněk.

Myslím, že fotbalovým fajšmekrům, ne branišovickým, se naše hra musela líbit. Předváděli jsme kombinační, rychlý fotbal se spoustou centrů, šancí a střel, ale zklamala nás koncovka, a to byl kámen úrazu. Domácí po zápase uznali, že jsou rádi, že nedostali “nasypáno“ a že bod ukousli se štěstím. Pokud vydržíme takovýto “ IV. vysoký“ herní standart, máme se na co těšit, bo přivítáme v NEDĚLI, v 10:15, poslední celek – TAVÍKOVICE. Tak přijděte na pifko!!!!

!!!! ZDRAVÍ Rakšická BENFIKA !!!!