TOPlist
FC Rakšice: B-Tým

FC Rakšice B - SK Rybníky

4 - 2  ( 3 - 0 )

Sestava:                                                               Šedrla Matěj

Pavlík Jan       Horák Bohuslav      Novotný Jan     Šedrla Petr

Martínek Jan      Sobotka Milan      Janíček Martin       Becha Daniel

Čiháček Tomáš           Kocanda Vlastimil

Střídající hokejově: Hašek Luboš, Logr Lukáš, Erkol David, Janda Martin,

                                Chvátal David, Šedrla Pavel

Branky: 8. min Milan Sobotka 1-0, 24. min David Erkol (PK) 2-0,

             30. min Vlastimil Kocanda 3-0, 51. min Daniel Becha 4-0,

             56. min Vybíral 4-1, 68. min Stix (PK) 4-2

Komentář M. Sobotky: Tak a máme tu zase po malé pauze víkend plný fotbalu a opět na domácí půdě. Tentokrát jde ale do tuhého, jelikož přivítáme první celek naší tabulky a to SK RYBNÍKY……
Sestava se skládala velice dobře, jelikož přislíbili účast na lavičce i některé opory lavičky z A-týmu, kteří odehráli skvělý zápas v sobotu, ve kterém porazili první celek zase jejich skupiny. Oslavy byly tak veliké, že někteří přišli na zápas rovnou z tanečního placu z Kačenky a některým nepomohlo ani pár hodin spánku, aby vystřízlivěli. Naštěstí se do naších řad vrátila legenda všech legend VLASTA KOCANDA a chtěl zavzpomínat na krásné časy, které tu strávil hraním fotbalu. Základní sestava byla tedy docela snadná……..kdo byl střízlivý, tak ten nastoupil. A ti co měli jednu a více promile………si museli počkat.
Hned od začátků se čekal vyrovnaný zápas, jelikož i několik bývalých ikon rakšického fotbalu nastoupilo do sestavy hostů z Rybníků. Od první minuty jsme začali hrát kombinační fotbal, hru jsme se snažili roztahovat a využívat celou šíři hrací plochy. Rybnické jsme přehrávali a vytvářeli si tak slibné situace. Hned jednu z prvních pohotově zakončil Sobotka M., kdy po autovém vhazování prodloužil Vlasta Kocanda hlavou míč do pokutového území, kde pohotově zakončil do protipohybu brankáře právě prvně jmenovaný a vstřelil první gól zápasu už v 8 min. Skóre 1:0. Domácí hráče ten gól tak nabudil, že hosté nestíhali odvracet jeden útok za druhým. Jejich obrana byla tak přetížená, že další gól byl na spadnutí, jen byla otázka, kdo bude dalším střelcem……Další gól padl z pokutového kopu ve 24 min., který proměnil Erky s přispěním levé tyče, jelikož už předtím mohl skórovat, když běžel sám na brankáře, ale jelikož měl v sobě ještě tak dvě promile, tak nemohl dělat více věcí naráz (sledovat míč, brankáře a ještě branku) tak se raději nechal faulovat a s ledovým klidem se postavil k pokutovému kopu. Skóre 2:0. Hosté měli taky pár šancí, ale když se ocitli tváří tvář proti našemu T/3 zalekli se a raději míč kopli mimo brankovou konstrukci. Proto ku radosti všech domácích mohl navýšit skóre Vlasta Kocanda, kdy mu raději než aby zaplatil plato piv za první gól Čihyn přihrál, a Vlastík s chladnokrevným instinktem zabijáka poslal míč za záda brankáře hostů. Skóre 3-0 už ve 30 min. Hosté už se začali modlit, ať to není 10. Stav se do poločasu už nezměnil.
Druhá půle začala opatrněji ze strany domácích, ale hosté začali více napadat rozehrávku a tudíž se jim začalo i dařit. S přispěním naších chyb a nekoncentrovanosti si vytvářeli i nějaké šance, ale pořád nemohli prolomit Matýskovo štěstí. V 51 min. už na skóre 4:0 navyšoval Dan Becha. Už jsme si říkali, že zápas je rozhodnutej, přišla nečekaná sprcha v podobě gólu z 30 m, kdy míč přeletěl vyběhnutého Matýska a odrazil se od břevna před prázdnou branku a tak hosté měli jednoduchou situaci a vykřesali naději v podobě gólu v 56 min. na skóre 4:1. To hostující tým tak nakoplo, že za 12 min. po autovém vhazování hostů a neohrabané snaze nakopnout míč do vápna trefili ruku jednoho z naších v obraně a sudí ani chvilku neváhal a nařídil pokutový kop i ve druhé půli na stejnou branku, ale tentokrát proti domácím. Tedy v 68 min. se skóre změnilo na 4:2. Jelikož naše slibné šance ve druhé půlce končily, buď hodně vysoko nad zábranami, nebo před brankovou čarou v náručí brankáře, skóre se už nezměnilo ……..a odplata za podzimní porážku v Rybníkách byla dokonána…..
Tímto děkujeme všem fanouškům, kteří nás přišli o víkendu podpořit a budeme se je snažit dále nezklamat.