TOPlist
FC Rakšice: B-Tým

Prosiměřice - FC Rakšice B

2 - 1  ( 0 - 1 )

Sestava:                                                      Šedrla Matěj

Janda Martin     Lesonický Jiří     Novotný Jan     Hrubý František

Chvátal David     Horák Bohuslav     Hašek Luboš     Becha Daniel

Erkol David            Havlíček Libor

Střídající hokejově: Fiala Jan, Sobotka Karel

Branky: 40. min David Erkol (PK) 0-1, 50. min Štancl 1-1, 58. min Chlubna 2-1.

Komentář Boba Hároše: Poslední špíl se hrál v“nedalekých“Proskách, odkud jsme chtěli odvézt minimálně bod. V neděli dopoledne se omluvil větší počet hráčů, a tak jsme nedostatek vyřešili Hašanovou a Píďovou ochotou, Davidové jeli jako pendlaři a třemi dorostenci: Fialou, Hrubým a Sobotkou, kterým patří samo že velký DÍK. To byl ještě v záloze Jenda Hrrranolek, ale bolavá pata ho přinutila schovat se v burácející kabině Áčka a oslavovat vítězství.

Už od začátku 1. půle se oba mančafty do sebe zakously a laviny útoků na obou stranách slibovaly gólové hody, ale střelci měli buď vychýlenou mušku, nebo střely odlapili obětující se obránci a největší zásluhu měli oba góloši. Větší šanci na vstřelení gólu však měla naše benfika, ale Libuna nepřehodil góloše, střely Erkyho a Chvátíka těsně minuly brankovou konstrukci a zbytek vylapal domácí síťkař. Domácí měli sice výškovou převahu, nicméně jsme odolávali hlavně vysokým centrům a jedovaté střely likvidoval Mates. Ovšem opravdu bravurní zákrok přece jenom Mates z rukávu vytáhl: vylapil dorážku domácího snipera z malého vápna, který bombou chtěl poslat balon i s Matýskem do sítě, jenže ten se mu vysmál. Tímto zákrokem se ještě více nabudila dobře hrající čtverka (Libuna, Becha, Erky, Chvátík) a po několika závarech přišla domácích ruka a pentli přetavil Erky ve vedoucí gól 0:1. Nesmím opomenout Hašana, který měl jasný úkol: po vyčerpávajícím špíle proti Suškám, si doplnil energii 5-ti (prý 7) pivy a ujal se role hlídacího psa na nejlepšího hráče Prosek, což se mu první půli dařilo. Celkem první půli hodnotím velice kladně, obrana v čele s Lesoňem fungovala spolehlivě, kraj zálohy jezdil a útočníci odvedli dost dobrej výkon. Skřípalo to jen ve středu hřiště, kdy Hároš očividně neměl svůj den.

Jak jsem pochválil první půli, tragická 20-ti minutovka půle druhé byl jako zlý sen. Domácí se na nás vrhli jako buldoci, stěží jsme odolávali tlaku a na domácí půlku jsme se dostávali jen sporadicky a to jen vysvobozujícím odkopem. Vše vyústilo v Hárošův kiks: u vápna ztratil balon a střela borce za velkým vápnem, zvaná“ padající list“, nachytala Matěje na švestkách 1:1. Domácí nepolevovali. Byli všude první, nám jakoby došly síly a dech. Druhý gól nenechal na sebe dlouho čekat: po levé straně pláchl boreček, poslal centr do malého vápna, trefil ho zrovna mezi naše beky a letící domácí smutný sniper z první půle nedal z blízka Matýskovi hlavou pražádnou šanci 2:1. Po tomto obratu domácí trochu polevili a my herně aspoň srovnali krok. Jenže naše výpady končili na domácím vápně a nemastné neslané zakončení nemělo pro další průběh žádný vliv. Nutno dodat, že Libunka se koncem první půle po střetu se soupeřem zranil a útok se tak scvrkl jen na Erkyho. Posledních 10 minut jsme zkusili hrát vabank: Hašan s Hanzem šli nahoru, zůstala jen obraná čtyřka a zatlačili domácí. Role se obrátila: domácí jen odkopávali a začali hrozit z brejků, ale nová obrana zažehnávala rodící se nebezpečí. V této 10-ti minutovce jsme mohli srovnat: Chvátík se probil až do vápna, ale po 40-ti metrovém sprintu plných kliček, neměl sílu tváří tvář domácímu síťkaři na přesnější zakončení. Konec zápasu byl v naší režii, jenže přes zhuštěnou domácí obranu jsme se už neprosadili.

Na IV.třídu mělo utkání vysokou úroveň, utkání se muselo líbit. Poděkuji dorostencům, kteří s námi jeli, zvlášť pak mě překvapil svým výkonem Franta Hrubý, který odmakal spolehlivě levou obranu. Za výkon a prohru se stydět nemusíme zvlášť proto, že domácí nasadili 5 borců hrajících v sobotu za Áčko + 2 z lávky, tudíž měli vice času na regeneraci oproti Hašanovi s Píděm. No musím si přečíst pravidla FAČRu a do budoucna prostudovat soupisky Áček Děkuji i hrstce fandů, kteří vážili cestu podpořit náš tým.