TOPlist
FC Rakšice: B-Tým

FC Rakšice B - Olbramovice-Bohutice

6 - 0  ( 3 - 0 )

Sestava (přibližně):                                                  Šedrla Matěj

Pavlík Jan       Lesonický Jiří       Novotný Jan       Becha Daniel

Chvátal David      Sobotka Milan   Horák Bohuslav   Janda Martin    

Erkol David              Havlíček Libor

Střídající hokejově: Janíček Martin, Martínek Jan, Reksa Daniel, Logr Lukáš, Havlíček Jan

Branky: 26. min David Erkol 1-0, 36. min David Erkol 2-0, 37. min Milan Sobotka 3-0,

              49. min Milan Sobotka 4-0, 67. min Jan Martínek 5-0, 89. min Jan Martínek 6-0.

Komentář Boba Hároše: Na padesát statečných fandů bylo v nedělním dopoledne zvědavo, jak si Benfika povede v dalším domácím utkání, a to proti nově složenému mančaftu Olbramovice/Bohutice B. Oproti předchozímu špílu došlo k malinkatým změnám a to: po nepřesvědčivých výkonech byl Suky přeřazen do A týmu a opačným směrem, ovšem za opačných okolností, byl převelen Píďa. Uvítali jsme i studnařského mága a discgolfového fráje Libunu, který po pátečním tréninku, přišel dodře naladěn.

Už od úvodního hvizdu jsme se do soupeře obuli a vynutili si jakýs takýs tláček, bohužel bez gólového zakončení. Finální nahrávky zachytávali hostující obránci, zakončení hostující góloš. Ale dočkali jsme se: Erky zahrával z pravé strany vpk a svou dlouhou levandulí vymetl zadní růžek a nedal gólošovi sebemenší šanci 1:0. Zanedlouho jsme se radovali podruhé a opět Erky: pěknou kolmici od Janeca zužitkoval houslovým klíčem a vedli jsme 2:0. Tímto jsme se uklidnili a nechali hrát hosty. Jenže ti se do šancí nedostávali: buď se utopili ve svých nepřesnostech a když už se prokousali k vápnu, o střelbě a zakončení si mohli nechat zdát – prešouvský beton zatvrdl tentokrát rychle a dobře. Unavený Třéťa si šáhl na mičudu jen když ho stavěl k odkopu. Třetí ránu do hostující svatyně si nechal Milánek pro sebe: nepohrdl pěknou přihrávku od Chvátíka napříč malým vápnem a doklepl do prázdné 3:0. Ještě před koncem pěkně trefil z první těžkou přihrávku Hároš, a ukázal Halvikovi, že nětreba prales….

Tragická hra hostů dopředu si vyžádala změnu v domácí bráně: do gólu se postavil nejvyšší brankář na Jižní Moravě Havrda, který pěstma drtí břevna síťkařského zařízení. S vědomím, že už gól nedostaneme, jsme se pustili do soupeře s ještě vetší chutí: dobře hrající péra Libuna s Dejvem neustále zaměstnávali hostující obranu, ta kupila chyby a my se dostávali do zakončení. I přesného: Milánek opět dorazil balon skoro do prázdné, tentokrát ale z vetší vzdálenosti – od pentle 4:0. Pak začal galafestival zahozených šancí: nebudu jmenovat, ale naposled jsem se vychechtal Halvikovi, teď se chechtal on mě: v první šanci Hároš levandulou netrefil, ale tutovku od Libuny zazdil z malého vápna vedle a odešel střídat. Opět se ozval bolavý kotník. Musím vyzdvihnout i jeden jediný Havrdův zákrok: střelu z vkp Holíkovi bravurně vyboxoval a udržel na podzim první benfickou nulu!!! Poslední slovo si vzal Jekota, který dvěma přesnými bombami uzavřel skóre na 6:0. Za to se s fanouškama povozil na stařičké, oranžové Tatře sklopce, kterou dětem ukradl z pískoviště.