TOPlist
FC Rakšice: B-Tým

Tavíkovice - FC Rakšice B

1 - 4  ( 0 - 2 )

Sestava:                                                                          Šedrla Matěj

Novotný Jan     Šedrla Petr     Horák Bohuslav     Logr Lukáš

Martínek Jan      Sobotka Milan      Šedrla Pavel       Chvátal David

Súkeník Jan              Erkol David

Střídající hokejově: Reksa Daniel, Machotka Pavel, Havlíček Jan

Branky: 2. min Milan Sobotka 0-1, 13. min Jan Martínek 0-2, 57. min David Erkol 0-3,

              60. min David Erkol 0-4, 86. min Herold 1-4.

Komentář Mildy: Druhý zářijový víkend jsme zajížděli na horkou půdu nejdrsnějšího z celků tabulky naší soutěže do Tavíkovic. Nejen z hráčů soupeře, ale i z jejich hrací plochy mělo spoustu našich hráčů obavy, a dokonce se našli i takoví, kteří dostali strach a odmítli jet na zápas. Opět jsme měli malinké problémy sestavit hrací soupisku, kdy přes víkend se několik hráčů omluvilo ze zdravotních nebo rodinných důvodů, což musíme respektovat. Jen díky pomoci pár hráčů z A-týmu jsme dokonce měli i někoho na střídání. Záhadně se přes víkend uzdravil Bobo Hároš (který užil několik zázračných růžových pilulek) a po hřišti běhal jak před 15 lety. Do sestavy nám přišel ukázat, jak rozdávat radost z fotbalu srdíčko Pája Šedrla. A nepochopený večírkový hledač talentů a ukojovatel těchto akcí (né že by je zarazil hned na začátku, ale vydrží s nimi až do konce) se zrcátkem na temeni Machec.
Když jsme přijeli na jejich hřiště, tak nás udivil jejich důmyslně propracovaný systém lajnování, kdy během cca 15 min. měl jejich schopný lajnovač hotovo. Když jsme se ptali proč jsou ty lajny tak obloučkovité, tak nám pověděl, že balon taky neběží rovně. A že jednu půlku budete hrát na menší půlce, ale tu druhou zase na větší, tak je to jedno.
Po úvodním hvizdu rozhodčího a nákopu domácích jsme se zmocnili míče a založili krásnou akci na několik rychlých doteků, kdy útočník Jenda Hranolek poslal přihrávku do krásné české uličky na nabíhajícího Mildu, který poslal míč rovnou mezi nohama brankáře domácích a vstřelil rychlý úvodní gól už ve 2 min. Skoré 0-1. Po té jsme hru ovládali a celou dirigovali, šance střídala šanci, jenom gólové zakončení zaostávalo. Soupeř začal být hodně frustrovaný a přitvrdil a začal dojíždět souboje. Ve 13 min po individuálním prosazením přes hráče se uvolnil David Chátal a míčem pod sebe na malé vápno vybídnul Jekyho, který ranou pod břevno nedal žádnou šanci bezmocnému brankáři, a zpíval si hej kam to chceš. Skóre 0-2. Vzápětí měl několik slibných šancí Jenda Hranolek Pán jamolický a temelínský, jenže jak mu to krásně na tom tvrdém pisku skákalo, tak neodolal a vší silou to narval, až překopl bránu i z vyložených šancí. To soupeře nabudilo a začalo se jiskřit mezi hráči. Několik neodpísknutých drobných faulů, se vzápětí proměnily v souboje o zdraví. I soupeř měl jednu vyloženou šanci, kterou však k jejich neschopnosti nedokázal proměnit ve svůj úspěch. V 42. minutě první půle si nevybíravým zákrokem domácí obránce vyšlápl na Srdíčka, a v tu chvíli se na hřišti strhla strkanice a nekonečné štěkání po rozhodčím, který neunesl tíhu tohoto napětí, a raději ukončil první poločas po několikaminutových dohadech.
Do druhé půle jsme naskočili -1 hráč, jelikož jsme nechtěli, aby se naše Srdíčko ještě více zranilo, nechali jsme ho na střídačce odpočívat. Hra se malinko uklidnila, tak jsme zase mohli více držet míč a pronikat dlouhýma přihrávkami za obranu na nabíhající Chvátala, Jekyho, Macheca a Erkyho, který v 57. min prolomil svoje neštěstí (ze zábranami) a poslal míč opět za záda brankáře. Skóre 0-3. Po té přišel nešťastný souboj na středovém kruhu, kdy 2 domácí hráči vzali do kleští Jendy Hranolka a dali mu tvrdé K.O. Jelikož je Jenda tvrdý, chtěl hned pokračovat, ale jelikož byl hodně otřesený, posadili jsme ho na lavku, aby nabral síly, ale posléze odešel do kabin se převléci, takže -2 hráči. Skoro to vypadalo, že chtějí skóre dorovnat v počtu zraněných našich hráčů. Jenže to jim vzápětí po znovu dlouhém nákopu utnul tipec opět Erky a svou druhou brankou v 60. min už navyšoval skóre na 0-4. Domácí hráče ale ani tato branka neskolila a pořád byli nepříjemným dotíravým soupeřem. Utkání se pomalu blížilo ke konci a my jsme si pohrávali s myšlenkami, hlavně dohrát a nenechat se zranit. Polevili jsme v koncentraci a dali tak soupeři prostor pro několik střel kolem vápna, kdy v 86. min se jedna ujala a zapadla za Matýskova záda a tudíž mu pokazila vychytanou nulu. Pak rozhodčí zápas ukončil a my se mohli radovat z dalšího vítězství, které nás vyšvihlo zpět na 1. místo tabulky.
Jen k naší škodě, že takový tým nemá bohužel kam spadnout, budem muset strpět ještě nějaká střetnutí.
Tímto zvu naše skalní fanoušky na příští týden na derby v ……… Petrovicích (skoro Rakšicích C)