TOPlist
FC Rakšice: B-Tým

FC Rakšice B - Branišovice

3 - 1  ( 2 - 0 )

Sestava:                                      Šedrla Matěj (86. min Havlíček Jan)

Sobotka Tomáš    Lesonický Jiří     Šedrla Petr      Becha Daniel

Martínek Jan     Sobotka Milan     Novotný Jan    Chvátal David

Šedrla Jiří                   Havlíček Libor

Střídající hokejově: Reksa Daniel, Sobotka Pavel, Janíček Martin, Erkol David,

Branky: 18. min Libor Havlíček 1-0, 33. min Jan Martínek 2-0,

              59. min Machů 2-1, 66. min Jan Novotný 3-1.

Komentář nejmenovaného hráče: A máme tu další víkend, někteří se těší na to, až se budou moci zlejt jak zákon káže, někteří se těší na to, že si o víkendu odpočinou, někteří že si zaplatí 20kč a budou moci rozdávat rozumy a ulevit si z plných plic, ale fotbalisti se těší, až si zahrají zápas a předvedou se na trávníku. První zářijový víkend moc počasí nepřál, dle předpovědí naších rosniček mělo pršet a pršet a pršet. Naštěstí i mraky občas potřebují doplnit svoje nádrže, tak se daly přestávky využít k zpestření víkendu v podobě fotbalu. Na to že v sobotu odpoledne a poté i v noci vydatně pršelo, kdy někteří už začali zapíjet svůj žal, že se nebudou moci předvést na hřišti, v litrech všemožného alkoholu, byl v neděli ráno trávník ve výborné formě a nikde na hřišti ani kalužinka. To někteří nečekali a zapomněli ráno vstávat.

            Tentokrát nás soupeř velice zaskočil a přijel nečekaně brzo a s pořádnou chutí nás potrápit. Od předešlých zápasů jsme měli trochu jinačí problémy se soupiskou, a to takové abychom poskládali alespoň několik náhradníků. Naštěstí se podařil nový transféééééér a přišla nečekaná posila z Miroslavi ROCK HARDový bůh z Krumlova MARTIN JANÍČEK. Na to že soupeř se už převlékl a začal se rozcvičovat, my jsme měli hráče do pole, ale žádného gólmana. Oba dva se v brzkých ranních nedělních hodinách sice rozloučili na Kačence, ale jeden raději zabil kohouta, aby jej nerušil při hloubání, a ten druhý ho raději odvezl za hranice ještě před víkendem. Naštěstí fungují mobilní telefony a podařilo se nám (skoro starostu) Matěje probudit a ten stačil dochvátat ještě před úvodním hvizdem rozhodčího. Od úvodních minut jsme se do soupeře zakousli a chtěli potvrdit domácí neporazitelnost. Soupeř byl ale houževnatý a nedal svoji kůži jen tak lacino. Vytvářeli jsme si dosti slibné šance, ale soupeřův brankář byl proti a držel Branišovice nad vodou. Až do 18 min. kdy se po kličce na hranici pokutového území do protisměru obránců uvolnil studnařský magnát Libuna a svoji křížnou střelou k tyčce skrz vápno odšpuntoval utkání. Skóre 1-0 pro Rakšice. O několik minut později už mohl opět zvedat slavnostně ruce tentýž hráč, ale kupodivu všech centr z levé strany do pokutového území a nešťastným jeho dotykem, skončil míč v levém rohu fotbalového hřiště. Naše obrana posílena o jaderného špílmachra Lesoně odváděla skvělou práci a úspěšně eliminovala Branišovické výpady. Ve 33 min. se k míči dostal náš nový vyhledávač talentů Jekota a propálil co mu v cestě stálo (i když toho tam moc nebylo) a zvýšil skóre na 2-0. Tento stav vydržel až do poločasu.

            Druhá půle začala ve stejném duchu, kdy jsme měli pár slibných šancí, které neproměnil Milda sám před gólmanem, Erkol, který napodobil zakončení Horyse z minulého utkání, Pája Sobotkuj který vystřelil tvrdě, ale pouze do náruče brankáře hostů. A tak přišlo potrestání v 58 min. v podobě nečekaného zakončení důrazného útočníka Braníšovic a vstřelení branky a tím snížení skóre na 2-1. Jenomže tomuto záchvěvu hostí rychle uťal křídla nový kapitán (potom co starý kapitán Bobo Hároš se v pátek natolik posilnil až se zranil) a v 66 min. si z pozice stopera dosprintoval na rohový kop na zadní tyčku a jak byl rozběhnutý tak rovnou míč poslal za brankářova záda a navýšil skóre na 3-1. Do konce zápasu se už skóre neměnilo, i když měli Rakšičtí ještě několik zdařilých akcí, které bohužel končily na skvěle chytajícím brankáři hostí. A tak jsme si zase mohli nakonec zazpívat nalitooooooooo……nalitoooooooooo………..nalitooooooooooooooo.

Tímto zvu naše skalní fanoušky na příští týden na utkání v Tavíkovicích.