TOPlist
FC Rakšice: B-Tým

SK Rybníky - FC Rakšice B

3 - 2  ( 1 - 1 )

Sestava:                                                      Šedrla Matěj

Reksa Daniel        Sobotka Tomáš       Novotný Jan       Šedrla Petr

Martínek Jan        Súkeník Jan       Sobotka Milan        Becha Daniel

Šedivý Jaroslav                    Horák Bohuslav

Střídající hokejově: Logr Lukáš, Sobotka Pavel, Šedrla Jiří, Horák Michal,

                                   Hora Pavel, Erkol David, Janšta Tomáš.

Branky: 4. min Jaroslav Šedivý 0-1, 33. min Oliva 1-1, 49. min Oliva 2-1,

              72. min Řezáč 3-1, 87. min Milan Sobotka 3-2.

90. min nedal Michal Horák PK

Komentář Milana Sobotky: Po vydařeném prvním kole zajížděli rakšičtí na horkou půdu do Rybníků, kde se konalo takové malé derby. Rybníky jsou vlastně taková druhá farma, jelikož spousta hráčů původně hrajících za Rakšice, nyní odvádí skvělé výkony právě v Rybníkách.

18 hráčů na soupisku bylo trochu těžké sestavit, jelikož derby nakonec chtělo hrát 23 hráčů Rakšic. Rakšičtí hned od prvních minut určovali tempo zápasu a podnikali jeden útok za druhým. Když ve 4 min. poslal do vápna domácích nadýchaný centr Milda a skvělým zpracováním míče se ve vápně uvolnil Jarda Šedivý a poslal míč přesně k tyčce a tím nedal vůbec žádnou šanci domácímu gólmanovi a otevřel skóre zápasu 0-1. Poté měli rakšičtí ještě několik slibných příležitostí, kdy Dan Becha orazítkoval tyčku a domácí brankář jen se štěstím na brankové čáre chytil míč směřující do brány. Dále pálil Erky, ale jeho projektily minuly branku domácích. S postupem času začali i domácí vystrkovat drápky a hrozili ze standardních situací, kdy po přímém kopu od rohového praporku poslal míč rovnou na zadní tyčku domácí hráč, kdy míč už překonal i Matěje a snášel se do brány, ale kde se vzal tu se vzal Jenda Hranolek odhlavičkoval míč a zkazil domácím radost. Záhy měli zase šanci hosté, když Dan Becha zatáhl míč po levé straně a krásným centrem do pokutového území našel Jekoty, který nemeškal a poslal míč za záda domácího brankáře. Vzápětí ale vyletěl praporek domácího praporečníka na lajně a tak dlouho s ním mával, až si toho všiml i rozhodčí a odpískal offside. Velké rakšické střídání hráčů začalo dělat v sestavě velké zmatky, kdy toho domácí hráči ve 33 min. po rohovém kopu a našem nedůrazu využili a vstřelili vyrovnávací branku na skóre 1-1. Tímto výsledkem skončila první půle zápasu.

Do druhé půle šly obě mužstva oslabeny o některé své opory. Druhá půle však vyšla zase domácím, kdy ve 49. min. dostal domácí útočník krásný míč mezi obránce Rakšic a ti už jej nedokázali zastavit, kdy křížnou střelou překonal už podruhé brankáře skóre 2-1. Rakšičtí se snažili nepříznivý stav zápasu otočit, ale bohužel neměli proti sobě jenom hráče domácích ale ještě jejich hřiště, které zhatilo několik slibně se vyvíjejících šancí kolem pokutového území domácích. K úžasu všech diváků se v 72 min. ale skoré změnilo po přímém kopu domácích, kdy si Matěj postavil zeď jako v Číně a nechal se nachytat na švestkách, když mu domácí hráč poslal míč ke vzdálenější tyči u které měl stát, ale nestál skóre 3-1. Tomu už rakšičtí nechtěli věřit vůbec a pustili se do soupeře ze všech sil, které jim ještě stačili. Tento tlak vyústil v několik šancí, ale bez vstřeleného gólu. Když se už zdálo, že se nic na skóre měnit nebude, přišla v 87 min. naděje, kdy vstřelil kontaktní gól po střele od lajny kolem brankáře domácích a za jeho zády do prázdné branky Milda S. skóre 3-2. Rozhodčí ještě upozornil na nastavení 3 min. Rakšičtí ještě nezabalili své zbraně a vzápětí se jim zrodila šance, kdy Hanz Novotný vybojoval míč, přihrál jej na Mildu, který na vápně přihrál naběhnutému Hanzovi do pokutového území, kde si míč malinko posunul a vzápětí jej sestřelil domácí obránce. Rozhodčí nekompromisně v 92 min. nařídil pokutový kop, kterého se po několika váhavých vteřinách ujal rakšický mladičký špílmachr (aby si vydělal nějakou korunu) Horys. Míč si postavil na puntík ve vápně a s velkým rozběhem a ze všech sil napálil míč na bránu domácích, jenže míč se vznesl jak tryskáč na letišti v Náměšti a přeletěl i přiléhající zábrany za brankou. K radosti domácích, k žalu hostujících, skončilo utkání vítězstvím domácích 3-2. Zápas to byl vyrovnaný a remíza by byla asi zasloužená……ale v tom je ten fotbal krásný a nepředvídatelný. Tímto všechny fandy rakšických zvu na další zápas, tentokrát na domácí půdu.